Foto’s mei 2017 en eerder

Grote oefening 23 mei 2017
Dinsdag 23 mei heeft er rond 20:00 uur een groot ongeval plaatsgevonden bij de Hofdijkschool aan de Hazenboslaan in Oegstgeest.  Door onbekende oorzaak is een auto met volle vaart het schoolplein opgereden en is tegen de muur van de school tot stilstand gekomen. Op het moment van het ongeval waren er geen kinderen aan het spelen op het schoolplein.

Een geluk bij een ongeluk was net EHBO Vereniging Oegstgeest begonnen met de laatste les van het seizoen. De EHBO-ers konden meteen het geleerde in praktijk brengen.

De automobilist, die niet onder invloed van alcohol of drugs was, is gewond geraakt aan zijn hoofd en klaagde over nekklachten. In de auto zat ook nog een kind, die snel uit de brandende auto is gehaald. Daarna werd hij gereanimeerd.

Tijdens het ongeval is ook een fietser gewond geraakt. Ze had een hevig bloedende snijwond aan haar been en klaagde over pijn in de buik, doordat ze een stuur in haar buik had gekregen. Door deze verwondingen raakte zij in shock.

Een voetganger die de auto zag aankomen sprong opzij en kwam daarbij te val, waarbij hij zijn hoofd stootte aan een laag muurtje. Bij dit slachtoffer kwam bloed uit het oor, wat duidde op een schedelbasisfractuur. In eerste instantie was hij nog aanspreekbaar, maar later raakte hij bewusteloos.

De situatie werd lastiger gemaakt, doordat de auto in brand stond.

Na 25 minuten hadden de EHBO-ers de situatie onder controle. De ambulance hoefde niet te komen, want dit was een oefening van EHBO Vereniging Oegstgeest. De EHBO-ers hebben goed en hard gewerkt om de LOTUS-slachtoffers te helpen, zoals zij dat hadden geleerd tijdens de lessen. Ze werden aangemoedigd door een aantal leerlingen van de Hofdijkschool, die in de groep zitten van Juf Marion.

Donatie vanuit de Singelloop
Op 14 april 2017 ontving de vereniging een donatie vanuit de Singelloop Leiden. We kregen een cheque van € 205,= voor de aanschaf van een Heimlich-vest.

5 Mei FAIR 2015
Ook dit jaar hadden we een prachtige stand.

Les afnemen van een integraalhelm op 28 oktober 2014
Tijdens de les over het afnemen van een integraalhelm zijn een aantal foto’s gemaakt door Marjolein van den Berg.

Lezing over de ziekte van lyme op 22 april 2014
Op 22 april konden de leden van de EHBOvereniging Oegstgeest een lezing bijwonen van de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten. Het was een zeer interessante lezing met heel veel informatie over bijvoorbeeld de teek, de bacterie ‘Borrelia Burgdorferi’, de ziekte, behandeling in Nederland en in het buitenland en nog veel meer.

De ziekte van Lyme is een infectieziekte vernoemd naar ‘Old Lyme’ een klein stadje in Connecticut, de Verenigde Staten., waar de ziekte in de jaren ’70 werd ontdekt.

Naar schatting worden jaarlijks ruim één miljoen Nederlanders gebeten door een teek.

De Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten probeert op allerlei manieren aandacht te vragen voor de mogelijke gevolgen van tekenbeten. Het belangrijkste doel van de vereniging is het behartigen van de belangen van Lymepatiënten

Bezoek Ambulance 0p 9 april 2013
Ieder jaar nodigt EHBO Vereniging Oegstgeest een organisatie uit om een lezing te houden. Op 9 april 2013 hebben we bezoek gehad van een ambulancechauffeur die een ambulance had meegenomen. Dit was een zeer boeiende en interessante avond.
Als je op de foto klikt, wordt deze vergroot.
(foto’s gemaakt door Alex Bosman)

Lotusavond
Tijdens de vervolglessen wordt er regelmatig gewerkt met Lotusslachtoffers. Zo ook op 1 maart 2011. De avond stond in het teken van ongevallen die op en rond een ijsbaan kunnen gebeuren. Hieronder een kleine impressie.

Jubileum 1 oktober 2011
Op 1 oktober 2011 bestond EHBO Vereniging Oegstgeest 70 jaar. We hebben toen met alle leden een bezoek gebracht aan Corpus. Na deze leerzame middag was het tijd om het te vieren met een hapje en een drankje